Ciasta kruche i tarty

Tarta serowa z rabarbarem

Tarta serowa z rabarbarem

  • 01:30
  • 12
  • Średni
01:30
12
Średni

Tarta serowa z rabarbarem to propozycja pysznego, sezonowego deseru, który zaskoczy nie tylko wspaniałym smakiem, ale też wyglądem. Kruche, maślane ciasto, słodki serek z delikatną nutą cytryny i lekko kwaśny rabarbar stanowią idealne połączenie smaków. Wypróbuj koniecznie ten przepis. Polecam!

Składniki

Ciasto kruche:
  • 150 g mąki pełnoziarnistej
  • 70 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżka wody
Masa serowa:
  • 250 g kremowego serka śmietankowego
  • 60 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 8-10 łodyg rabarbaru
  • 30 g miodu
  • skórka z 1 cytryny
Składniki
Ciasto kruche:
  • 150 g mąki pełnoziarnistej
  • 70 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 50 g cukru pudru
  • 1 łyżka wody
Masa serowa:
  • 250 g kremowego serka śmietankowego
  • 60 g cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 żółtko
  • 1 łyżeczka Cukru ze skórką cytrynową z Włoch Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 8-10 łodyg rabarbaru
  • 30 g miodu
  • skórka z 1 cytryny
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty