Ciasta kruche i tarty

Tartaletki banoffee

Tartaletki banoffee

  • 02:00
  • 6
  • Łatwy
02:00
6
Łatwy

Tartaletki banoffee to moja mini wersja słynnego, angielskiego deseru. Spód z kruchego ciasta, wypełniony moją ukochaną masą kajmakową, bitą śmietaną oraz bananami, to musi być pyszne. Tartaletki są bardzo słodkie i uzależniają już od pierwszego kęsa! Nie można przestać ich jeść! :) Zapraszam do przepisu, gdzie krok po kroku pomogę Wam przygotować je samodzielnie. :)

Składniki

Ciasto kruche:
  • 150 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka wody
Masa kajmakowa:
  • 350 g masy kajmakowej
  • 1,5 g soli
  • 50 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 1 banan
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 15 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Bourbon Dr. Oetkera
  • 20 g gorzkiej czekolady
Składniki
Ciasto kruche:
  • 150 g mąki
  • 50 g cukru pudru
  • 100 g zimnego masła
  • 2 żółtka
  • 1 łyżka wody
Masa kajmakowa:
  • 350 g masy kajmakowej
  • 1,5 g soli
  • 50 ml śmietanki 30%
Do dekoracji:
  • 1 banan
  • 200 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 15 g cukru pudru
  • 1 łyżeczka Cukru z Wanilią Bourbon Dr. Oetkera
  • 20 g gorzkiej czekolady
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta kruche i tarty ->

Przepisy z kategorii Ciasta kruche i tarty