Karpatka z kremem malinowym - Przepis
Ciasta parzone

Karpatka z kremem malinowym

Karpatka z kremem malinowym

  • 02:00
  • 16
  • Średni
02:00
16
Średni

Karpatka z kremem malinowym kojarzy mi się z latem i błogim odpoczynkiem. Chrupiąca na wierzchu, z pysznym kremem w środku. Krem cudownie uzupełniają lekko kwaśne maliny. Mimo, że wiele osób obawia się ciasta parzonego uspokajam - postępując zgodnie ze wskazówkami, wystarczy odrobina cierpliwości a wyjdzie idealne! :) Polecam na weekend!

Składniki

Ciasto:
  • 150 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 120 g masła
  • 150 g mąki
  • 5 jajek
Krem:
  • 40 g cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 150 g zblendowanych malin
  • 100 g malin
Dodatkowo:
  • 5 g malin liofilizowanych
  • 10 g cukru pudru
Składniki
Ciasto:
  • 150 ml mleka
  • 100 ml wody
  • 120 g masła
  • 150 g mąki
  • 5 jajek
Krem:
  • 40 g cukru pudru
  • 1 Śmietan-fix Dr. Oetkera
  • 250 g serka mascarpone
  • 500 ml schłodzonej śmietanki 30%
  • 150 g zblendowanych malin
  • 100 g malin
Dodatkowo:
  • 5 g malin liofilizowanych
  • 10 g cukru pudru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta parzone ->

Przepisy z kategorii Ciasta parzone

Wszystkiego słodkiego
01:00
20
Łatwy
Gniazdka