Batoniki orzechowe
W tym tygodniu przygotowywałam pyszne i proste w przygotowaniu batoniki orzechowe na bazie mleka skondensowanego. Batoniki będą doskonałą przekąską, która dodaje energii dzięki dodatkowi bakalii i płatków owsianych. Idelane na małe co nieco w pracy lub do kawy po południu.😄 Daj koniecznie znać, jak Ci smakowały!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie batoników orzechowych:
-
Krok 1
Formę o wymiarach 23 cm x 27 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 130°C.
-
Może się przydać
Szeroki wybór prostokątnych form do pieczenia znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego na serie Tradition oraz Back Trend dajemy aż 5 lat gwarancji! :)
-
Krok 2
Mleko skondensowane podgrzej w rondelku (dzięki temu będzie trochę rzadsze). Dodaj do niego orzechy, płatki i rodzynki i wszystko dokładnie wymieszaj.
-
Krok 3
Mieszankę rozłóż równomiernie w formie i delikatnie dociśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 - 60 minut do zrumienienia.
-
Krok 4
Po upieczeniu odstaw na 20 minut do przestudzenia, a następnie pokrój ostrym nożem tak, aby powstały prostokątne batoniki.
-
Krok 5
Polewę rozgrzej w gorącej wodzie i wylej na talerzyk. Zanurzaj w niej podstawę każdego batonika, a następnie układaj je na kratce czekoladowym spodem do góry, aby polewa zastygła.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/batoniki-orzechowe |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze