1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Batoniki orzechowe

Batoniki orzechowe

Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi, orzechami laskowymi, mlekiem skondensowanym i polewą czekoladową - Wszystkiego Słodkiego
Batoniki orzechowe z płatkami owsianymi, orzechami laskowymi, mlekiem skondensowanym i polewą czekoladową - Wszystkiego Słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 2 oceny

W tym tygodniu przygotowywałam pyszne i proste w przygotowaniu batoniki orzechowe na bazie mleka skondensowanego. Batoniki będą doskonałą przekąską, która dodaje energii dzięki dodatkowi bakalii i płatków owsianych. Idelane na małe co nieco w pracy lub do kawy po południu.😄 Daj koniecznie znać, jak Ci smakowały!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie batoników orzechowych:

  • Krok 1

    Formę o wymiarach 23 cm x 27 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 130°C. 

  • Może się przydać

    Szeroki wybór prostokątnych form do pieczenia znajdziesz w naszym sklepie Wszystkiego Słodkiego. Jesteśmy pewni jakości naszych produktów, dlatego na serie Tradition oraz Back Trend dajemy aż 5 lat gwarancji! :)

    Może się przydać
  • Krok 2

    Mleko skondensowane podgrzej w rondelku (dzięki temu będzie trochę rzadsze). Dodaj do niego orzechy, płatki i rodzynki i wszystko dokładnie wymieszaj.

  • Krok 3

    Mieszankę rozłóż równomiernie w formie i delikatnie dociśnij. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 50 - 60 minut do zrumienienia. 

  • Krok 4

    Po upieczeniu odstaw na 20 minut do przestudzenia, a następnie pokrój ostrym nożem tak, aby powstały prostokątne batoniki.

  • Krok 5

    Polewę rozgrzej w gorącej wodzie i wylej na talerzyk. Zanurzaj w niej podstawę każdego batonika, a następnie układaj je na kratce czekoladowym spodem do góry, aby polewa zastygła.

     

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/batoniki-orzechowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej