Migdałowe ciasteczka owsiane
Migdałowe ciasteczka owsiane 🍪🍪 to jeden z tych przepisów, które robi się szybko, a wypiek zawsze wychodzi udany. :) Ciasteczka nie zawierają mąki, są kruche i przyjemnie migdałowe. Wzmocniłam ich smak i zapach ekstraktem naturalnym migdał z Maroka od Dr. Oetkera. Wypróbuj przepis i zabierz ciasteczka ze sobą do pracy czy na wycieczkę. Polecam! 💙
Pssst! Sprawdź rónież nasza poradę co zrobić z płątków owsianych!
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie migdałowych ciasteczek owsianych:
-
Krok 1
Migdały przesyp do malaksera i pulsacyjnie posiekaj je na małe kawałki, przesyp do miski. Płatki owsiane i cukier również zmiksuj na drobno, przesyp do miski. Dodaj sól i proszek do pieczenia, wymieszaj.
-
Krok 2
Masło utrzyj z ekstraktem migdałowym i dodaj suche składniki, wymieszaj. Z ciasta uformuj kulkę i wstaw do lodówki do schłodzenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.
-
Ekstrakt naturalny Migdał z Maroka Dr. Oetker
Naturalny i intensywny ekstrakt z migdałów świetnie sprawdzi się do aromatyzowania ciast, deserów, sosów i napojów. Nie zawiera alkoholu!
-
Krok 3
Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy arkuszami papieru do pieczenia na grubość około 5 mm.
-
Krok 4
Ciasteczka wytnij szklanką i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku około 17 minut do uzyskania złotego koloru.
-
Może się przydać
Rękawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera z pewnością ułatwi wyjmowanie gorących potraw i ciast z piekarnika, a przy tym pięknie się prezentuje. :)
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/migdalowe-ciasteczka-owsiane |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze