1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasteczka
  4. Migdałowe ciasteczka owsiane

Migdałowe ciasteczka owsiane

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Migdałowe ciasteczka owsiane to jeden z tych przepisów, które robi się szybko, a wypiek wychodzi udany :) Ciasteczka nie zawierają mąki, są kruche i przyjemnie migdałowe. Wzmocniłam ich smak i zapach  ekstraktem naturalnym migdał z Maroka od Dr. Oetkera. Wypróbuj przepis i zabierz ciasteczka ze sobą do pracy czy na wycieczkę. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Migdały przesyp do malaksera i pulsacyjnie posiekaj je na małe kawałki, przesyp do osobnej miski. Płatki owsiane i cukier również zmiksuj na drobno, przesyp do miski. Dodaj sól i proszek do pieczenia, wymieszaj.

  • Krok 2

    Masło utrzyj z ekstraktem i dodaj suche składniki. Z ciasta uformuj kulkę i wstaw do lodówki do schłodzenia. Piekarnik rozgrzej do 180°C.

  • Krok 3

    Schłodzone ciasto rozwałkuj pomiędzy arkuszami do pieczenia na grubość około 5 mm.

  • Krok 4

    Ciasteczka wytnij szklanką i układaj na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w rozgrzanym piekarniku około 17 minut do uzyskania złotego koloru.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Party
Inspiracje
Więcej