Ciasteczka świąteczne
A gdyby tak przygotować 4 rodzaje świątecznych ciasteczek za jednym zamachem? 🍪🍪🍪 Jedną porcję kruchego ciasta wystarczy podzielić na równe części. Dodaj kakao, mak, wanilię i korzenną przyprawę, a puszka na ciastka zapełni się w jeden wieczór!
Ciasteczka świąteczne w czterech smakach to idealny, słodki kompromis - każdy może wybrać coś dla siebie i rozkoszować się ulubionymi ciastkami w ten piękny, bożonarodzeniowy czas🎄🎅🏼
Kruche i delikatne, wprost rozpływają się w ustach. Do przygotowania ciasteczek świątecznych wykorzystaj dekoracyjny stempel z motywem choinki, renifera czy śnieżynek. Będą nie tylko pyszne, ale i ucieszą oko wszystkich smakoszy😍
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Mąka Polka, .
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie kruchego ciasta
-
Krok 1
Wszystkie skladniki na kruche ciasto zagnieć krótko do połączenia składników.
-
Krok 2
Całośćpodziel na 4 równe porcje. Do pierwszej z nich dodaj cukier z wanilią Bourbon. Zagnieć.
-
Krok 3
Do drugiej mak i zagnieć do połączenia się składników.
-
Krok 4
Do kolejnej przyprawę korzenną, zagnieć.
-
Krok 5
Do ostatniej kakao.
-
Krok 6
Wszystkie porcje ciasta owiń w folię spożywczą i odstaw do lodówki na pół godziny.
-
Krok 7
Blat oprósz niewielką ilością mąki. Każdą z porcji ciasta rozwałkuj i wycinaj ciasteczka.
-
Krok 8
Odkładaj na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz w nagrzanym piekarniku do180°C i piecz około 12 minut do zarumienienia się ciastek.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasteczka/ciasteczka-swiateczne |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze