Desery

Crème Brûlée

Crème Brûlée

  • 06:00
  • 6
  • Trudny
06:00
6
Trudny

Crème Brûlée, to idealna propozycja na noc sylwestrową. Okres świąteczno-noworoczny to doskonała okazja na przygotowanie tego waniliowego deseru z aksamitną konsystencją i chrupkim, skarmelizowanym cukrem. Crème Brûlée jest lekki, kremowy i delikatny. Co istotne - deser można przygotować wcześniej i dopiero bezpośrednio przed podaniem opalić z wierzchu palnikiem lub grillem w piekarniku.

Składniki

  • 6 żółtek
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 80 g cukru
  • 1 Laska wanilii Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 6 łyżeczek brązowego cukru
Składniki
  • 6 żółtek
  • 500 ml śmietanki 30%
  • 80 g cukru
  • 1 Laska wanilii Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • 6 łyżeczek brązowego cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Desery ->

Przepisy z kategorii Desery

Wszystkiego słodkiego
03:00
4
Łatwy
Kawowa Panna Cotta
Wszystkiego słodkiego
00:30
25
Średni
Sezamki z owocami