1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Crumble z truskawkami i płatkami migdałów

Crumble z truskawkami i płatkami migdałów

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Crumble, czyli owoce pod kruszonką. Chrupiąca kruszonka, nie jeden raz wyskubywana z drożdżówki czy ciast z owocami, tym razem dostała główną rolę. Deser, który przygotuje każdy i który każdemu z pewnością zasmakuje. Idealny, gdy masz niespodziewanych gości lub gdy masz chęć na coś dobrego. Jego kombinacji można stworzyć wiele, wystarczy wymieniać owoce, a od początku lata i do końca jesieni będzie w czym wybierać. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Wszystkie składniki na kruszonkę umieść w misce, rozetrzyj w dłoniach i wstaw do lodówki na czas przygotowania owoców.

  • Krok 2

    Foremki wysmaruj masłem.

  • Krok 3

    Umyte owoce pokrój na kawałki i wymieszaj z cukrem. Następnie dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.

  • Krok 4

    Truskawki przełóż do wysmarowanych masłem foremek. Ważne jest, by nie pozostawiać zbyt dużych szczelin pomiędzy owocami.

  • Krok 5

    Na owoce wysyp kruszonkę oraz płatki migdałów. Foremki ustaw na blasze i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 °C na 30 minut. Piecz do momentu, aż kruszonka się zarumieni.

  • Krok 6

    Upieczone crumble odstaw do lekkiego przestudzenia na okolo 15 minut. Możesz też dodać gałkę lodów waniliowych lub kleks bitej śmietany.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej