1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Truskawkowe galaretki w cukrze

Truskawkowe galaretki w cukrze

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Truskawkowe galaretki w cukrze to idealna propozycja na deser dla całej rodziny.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Kwadratową formę o boku 21 cm wyłóż folią spożywczą.

  • Krok 2

    Truskawki umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Mus z owoców przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek i przelej go do garnuszka. Dodaj sok z cytryny i cukier. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Odstaw z palnika.

  • Krok 3

    Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, mieszając, by całkowicie się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę od razu przelej do gorącego jeszcze musu owocowego. Dokładnie przemieszaj i odstaw do przestygnięcia. Kiedy wystygnie, przelej ją do przygotowanej wcześniej formy i wstaw do lodówki.

  • Krok 4

    Gotową galaretkę pokrój na kawałki. Przed podaniem obtocz w cukrze. Deser należy przechowywać w lodówce.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej