Truskawkowe galaretki w cukrze

Truskawkowe galaretki w cukrze to idealna propozycja na deser dla całej rodziny.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Kwadratową formę o boku 21 cm wyłóż folią spożywczą.
-
Krok 2
Truskawki umieść w kielichu blendera i zmiksuj. Mus z owoców przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek i przelej go do garnuszka. Dodaj sok z cytryny i cukier. Zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Odstaw z palnika.
-
Krok 3
Żelatynę rozpuść w gorącej wodzie, mieszając, by całkowicie się rozpuściła. Rozpuszczoną żelatynę od razu przelej do gorącego jeszcze musu owocowego. Dokładnie przemieszaj i odstaw do przestygnięcia. Kiedy wystygnie, przelej ją do przygotowanej wcześniej formy i wstaw do lodówki.
-
Krok 4
Gotową galaretkę pokrój na kawałki. Przed podaniem obtocz w cukrze. Deser należy przechowywać w lodówce.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze