1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Desery
  4. Deser truskawkowy Eton mess

Deser truskawkowy Eton mess

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Propozycja na walentynkowy deser. Eton mess pięknie się prezentuje, a jego wykonanie jest bardzo proste.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Eton Mess:

  • Krok 1

    Truskawki dokładnie umyj, osusz i pokrój na kawałki.

  • Krok 2

    Śmietankę lekko ubij. W miseczce wymieszaj cukier puder ze śmietan-fixem, dodaj do śmietanki i dalej miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.

  • Krok 3

    Na dno pucharków wyciśnij niewielką ilość sosu truskawkowego i na zmianę dodawaj ubitą śmietankę, pokruszone beziki, świeże truskawki i sos. Na koniec deser udekoruj świeżą miętą.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej