Deser truskawkowy Eton mess
                
                
    Propozycja na iście walentynkowy deser 💓 Eton mess, czyli połączenie słodkiej bezy z kremem śmietankowym i truskawkami🍓, pięknie się prezentuje, a jego wykonanie jest banalnie proste. Zaskocz swoją drugą połówkę oryginalnym i efektownym deserem podczas romantycznej kolacji 🥰
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
 - Poziom trudności
 - Łatwy
 
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy | 
|---|---|---|
| 
                     | 
                            
                     | 
                            
                     | 
                    
Przygotowanie Eton Mess:
- 
    
    
    
    
Krok 1
Truskawki dokładnie umyj, osusz i pokrój na kawałki.
 - 
    
    
    
    
Krok 2
Śmietankę lekko ubij. W miseczce wymieszaj cukier puder ze śmietan-fixem, dodaj do śmietanki i dalej miksuj do uzyskania kremowej konsystencji.
 - 
    
        
Może się przydać
Dodatek Śmietan-fixu sprawia, że ubita śmietanka zachowuje swój dekoracyjny kształt i nie podchodzi wodą. Krem z dodatkiem fixu jest stabilny, dzięki czemu ciasto przez długi czas wygląda efektownie.
                - 
    
    
    
    
Krok 3
Na dno pucharków wyciśnij niewielką ilość sosu truskawkowego i na zmianę dodawaj ubitą śmietankę, pokruszone beziki, świeże truskawki i sos. Na koniec deser udekoruj świeżą miętą.
 
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/desery/deser-truskawkowy-eton-mess | 
Przepis w Waszym wykonaniu
1 / 1
                
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                    
                                                                                                
                    
                                                                        
                    
                                                                                        
                    
                    
                                    
                    
                                                                                                
                    
                                                                        
                    
                                                                        
                
                                    
Komentarze