1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Gofry, naleśniki, placki
  4. Amerykańskie placuszki dyniowe

Amerykańskie placuszki dyniowe

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ostatnio przygotowałam więcej purée z pieczonej dyni. Wystarczyło go także na pożywne i delikatne, lekko słodkie dyniowe placuszki. Znakomite na śniadanie albo na kolację. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Do miski wsyp wszystkie składniki na placuszki, z wyjątkiem masła i wymieszaj na gładką masę. 

  • Krok 2

    Pod koniec dodaj roztopione masło i mieszaj do momentu, aż wszystkie składniki się połączą. Patelnię rozgrzej na nieco wyższej, niż średnia moc palnika. 

  • Krok 3

    Ciasto nakładaj na patelnię w porcjach na placuszki. Przed każdym nałożeniem ciasta dodawaj niewielką ilość oleju dla łatwiejszego smażenia. Placki odwracaj na drugą stronę dopiero wtedy, kiedy na ich powierzchni pojawią się pękające pęcherzyki powietrza. Podawaj od razu po usmażeniu


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej