Naleśniki Crème Brûlée - Przepis
Gofry, naleśniki, placki

Naleśniki Crème Brûlée

Naleśniki Crème Brûlée

  • 02:00
  • 15
  • Łatwy
02:00
15
Łatwy

Naleśniki Crème Brûlée to moja propozycja na dzisiejszy deser. Crème Brûlée to jeden z najsłynniejszych i najbardziej lubianych francuskich deserów. Prawdziwa arystokracja wśród słodkości. Zapewniam Was, że nie przejdziecie obojętnie obok tego delikatnego, waniliowego kremu, który na pewno zawładnie Waszymi podniebieniami! Dzisiejszy przepis podzieliłam na kroki, które ułatwią Wam przygotowanie zarówno waniliowych naleśników jak i samego kremu. :) Czekam na wiadomości jak Wam smakowało! :)

Składniki

Krem waniliowy:
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru
  • 20 g mąki kukurydzianej
  • 20 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Naleśniki waniliowe:
  • 230 g mąki pszennej
  • 400 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 20 ml oleju
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
Składniki
Krem waniliowy:
  • 4 żółtka
  • 100 g cukru
  • 20 g mąki kukurydzianej
  • 20 g mąki pszennej
  • 500 ml mleka
  • 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
Naleśniki waniliowe:
  • 230 g mąki pszennej
  • 400 ml mleka
  • 200 ml wody gazowanej
  • 20 ml oleju
  • 3 jajka
  • 2 łyżeczki Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 50 g cukru trzcinowego
  • 1 jajko
Zobacz ten przepis na ws.pl
Gofry, naleśniki, placki ->

Przepisy z kategorii Gofry, naleśniki, placki