Lody agrestowe
 
                 
                 
    Warto korzystać z różnych owoców lata, nawet tych nieco zapomnianych i cieszyć się ich smakiem. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, kremowe, lekko kwaskowate lody agrestowe. Zapraszam! ❤️🍨
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
| Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy | 
|---|---|---|
|  |  |  | 
Przygotowanie lodów agrestowych:
- 
    
    
    
    Krok 1Świeży agrest dokładnie opłucz i umieść w garnku. Podgrzej lekko, aby zmiękł. 
- 
    
    
    
    Krok 2Następnie zmiksuj na puree. Puree agrestowe przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się kawałków skórek i szypułek, a następnie wstaw do zamrażarki do lekkiego zmrożenia. 
- 
    
    
    
    Krok 3Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, łyżeczką wyskrob ziarenka. 
- 
    
        Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. OetkerWanilia nadaje się do wielu przepisów: ciast, deserów, lodów, kompotów, ale także dań z mięsa. Zamknięta w szklanej fiolce w 100% zachowuje swój niepowtarzalny aromat!  
- 
    
    
    
    Krok 4Serek homogenizowany, mleko skondensowane i ziarenka wanilii wymieszaj razem w jednym naczyniu. 
- 
    
    
    
    Krok 5W drugim naczyniu ubij śmietankę z cukrem pudrem, dodając na koniec sok z cytryny. 
- 
    
    
    
    Krok 6Mus agrestowy wymieszaj z masą z serków, a następnie dodaj ubitą śmietanę i delikatnie wymieszaj do połączenia się składników. 
- 
    
    
    
    Krok 7Gotową masę na lody przełóż do pojemniczków i wstaw do zamrażarki. Po ok. 30 minutach wetknij patyczki do lodów i dalej zamrażaj. 
| Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-agrestowe | 
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
 
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                    
                                                                         
                
                                    
Komentarze