Lody agrestowe

Korzystaj z rożnych owoców lata, nawet tych nieco zapomnianych i ciesz się ich smakiem. Dziś mam dla Was przepis na pyszne, kremowe, lekko kwaskowate lody agrestowe. Zapraszam :)
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Średni
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
-
Krok 1
Świeży agrest dokładnie opłucz i umieśc w garnku. Podgrzej lekko aby zmiękł.
-
Krok 2
Następnie zmiksuj na puree. Puree agrestowe przetarzyj przez sitko aby pozbyć się kawałków skórek i szypułek a następnie wstaw do zamrażarki do lekkiego zmrożenia.
-
Krok 3
Laskę wanilii rozetnij wzdłuż, łyżeczką wyskrob ziarenka.
-
Krok 4
Serek homogenizowany, mleko skondensowane i ziarenka wanilii wymieszaj razem w jednym naczyniu.
-
Krok 5
W drugim naczyniu ubij śmietankę z cukrem dodając na koniec sok z cytryny.
-
Krok 6
Mus agrestowy wymieszaj z masą z serków, a następnie dodaj ubitą śmietanę i delikatnie wymieszaj do połączenia się składników. Gotową masę na lody przełóż do pojemniczków i wstaw do zamrażarki, po ok 30 min wetknęłam patyczki do lodów.
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze