1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody jagodowe

Lody jagodowe

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pyszne lody jagodowe. Przepis jest bez jajek, zamiast nich użyłam mleczka skondensowanego, które nadaje lodom przyjemną kremowość. Bardzo proste do przygotowania. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Jagody zmiksuj blenderem i przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się skórek.

  • Krok 2

    Wodę z cukrem i cukrem wanilinowym zagotuj w rondelku, dodaj jagodowy mus i chwilę gotuj. Zestaw z ognia i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 3

    Do jagodowej masy dodaj śmietankę i mleko skondensowane, wymieszaj i odstawiłam do lodówki.

  • Krok 4

    Schłodzoną masę przelej do kubeczków na lody i odstaw do zamrażarki na kilka godzin.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej