1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lody
  4. Lody jagodowe

Lody jagodowe

lody jagodowe na patyku z mleczkiem skondensowanym i śmietanką, bez jajek - wszystkiego słodkiego
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

Pyszne lody jagodowe. Przepis jest bez jajek, zamiast nich użyłam mleczka skondensowanego, które nadaje lodom przyjemną kremowość. Bardzo proste do przygotowania. Polecam! 🍦💜


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie lodów jagodowych:

  • Krok 1

    Jagody zblenduj i przetrzyj przez sitko, aby pozbyć się skórek.

  • Krok 2

    Wodę z cukrem i cukrem wanilinowym zagotuj w rondelku, dodaj jagodowy mus i chwilę gotuj. Zestaw z ognia i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 3

    Do jagodowej masy dodaj śmietankę i mleko skondensowane, wymieszaj i odstaw do lodówki.

  • Krok 4

    Schłodzoną masę przelej do kubeczków na lody i odstaw do zamrażarki na kilka godzin.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/lody-jagodowe

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej