Sorbet truskawkowo - rabarbarowy
Spragniona orzeźwienia podczas ostatnich gorących dni, postawiłam na sprawdzone połączenie truskawki i rabarbaru. Klasyk, ale w nieco innym wydaniu, bo tym razem swoje ulubione letnie przysmaki (pomijając ogórki małosolne 😉) zamknęłam w silikonowej foremce na lody🍧
Sorbet truskawkowo - rabarbarowy 🍓🍓🍓 nie wymaga wiele pracy. Rabarbar wystarczy zagotować z truskawkami, nie zapominająć o dodatku cukru. Całość rozlewamy do foremek, posypujemy siekanymi pistacjami i hops... do zamrażarki! Nasz owocowy sorbet jest gotowy!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Bakal.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Sorbet truskawkowo - rabarbarowy
-
Krok 1
Rabarbar pokrój na kawałki, dodaj truskawki i zagotuj. Możesz użyć mrożonych owoców.
-
Krok 2
Dodaj cukier oraz cukier z wanilią i zblenduj na gładkie pure.
-
Krok 3
Masę przełóż do silikonowch foremek.
-
Krok 4
Pistacje obierz i posiekaj na kawałki i posyp nimi lody. Wstaw na kilka godzin do zamrażarki.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/lody/sorbet-truskawkowo-rabarbarowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze