1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Lżejsze/zdrowsze
  4. Granola czekoladowa z orzechami pekan

Granola czekoladowa z orzechami pekan

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Każda mama powtarzała od zawsze, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia! I wiecie co? Oczywiście jak zawsze miała racje! 😊 Poranny posiłek nie tylko dostarcza niezbędnej energii, ale także potrafi skutecznie poprawić humor! Szczególnie, gdy znajdzie się w nim tajny składnik, czyli…CZEKOLADA! 🍫 🥣 Domową wersję czekoladowej granoli z orzechami pekan przygotujesz szybko i łatwo. Nie czekaj więc, wypróbuj mój przepis!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Granola:

  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do temperatury 170°C, blachę z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

    Płatki owsiane wymieszaj razem z orzechami pekan i płatkami migdałów.

    płatki owsiane, orzechy pekan, płatki migdałów
  • Krok 2

    Miód, kakao, ekstrakt, olej i sól umieść w rondelku, podgrzewaj mieszając do połączenia się składników.

    miód, kakao, olej, ekstrakt waniliowy
  • Krok 3

    Przelej masę do płatków z orzechami i dokładnie wymieszaj, aby oblepiła wszystkie składniki.
    Wyłóż całość równomiernie na blachę , wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz ok 20-25 min. W
    trakcie pieczenia przemieszaj granolę 1-2 razy.

    granola przed pieczeniem
  • Krok 4

    W międzyczasie posiekaj czekoladę.

    gorzka czekolada
  • Krok 5

    Po upieczeniu wyjmij granolę z piekarnika i wymieszaj dokładnie
    z posiekaną czekoladą. Odstaw do wystudzenia. Przechowuj w szczelnym słoiczku.

    upieczona granola

Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej