Sernik orzechowy z jagodami
Jagody prosto z lasu połączone z orzechami w jednym deserze to musi być pyszne. Zachwyć się intensywnie orzechowym sernikiem przełamanym smakiem leśnych jagód. Zobacz jak prosto go przygotować i wypróbuj już dziś. ❤️
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie spodu sernika:
-
Krok 1
Formę o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do temperatury 180°C. Orzechy i herbatniki zmiel drobno, wymieszaj ze sobą a następnie połącz dokładnie z roztopionym masłem.
-
Może się przydać
Papier do pieczenia to podstawowy produkt w każdej kuchni. Pasuje do każdego rodzaju blach czy tortownic, a dzięki silikonowej powłoce Twoje wypieki nie będą przywierać do formy. Papier wykorzystasz również do przykrycia wypieków, aby zapobiec ich przypalaniu.
-
Krok 2
Wysyp całość równomiernie do formy i dociśnij aby utworzyć spód. Wstaw do nagrzanego piekarnika i podpiecz przez ok. 15 minut. Podpieczony spód odstaw do przestudzenia a następnie brzeg formy posmaruj masłem.
Masa serowa orzechowa:
-
Krok 3
Zmniejsz temperaturę w piekarniku do 150°C. W misie miksera wymieszaj twaróg z masłem orzechowym. Dodaj sól, cukier, ekstrakt z wanilią, espresso i wymieszaj do połączenia.
-
Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru
Ekstrakt naturalny Wanilia Bourbon z Madagaskaru Dr. Oetkera Nadaje intensywny smak i aromat wypiekom, deserom, daniom, sosom i napojom. Ekstrakt nie zawiera alkoholu.
-
Krok 4
Następnie dodawaj kolejno jajka i zmiksuj na jednolitą masę. Na koniec wmieszaj przesianą skrobię ziemniaczaną.
-
Krok 5
Gotową masę wyłóż na podpieczony spód i wyrównaj.
-
Krok 6
Jagody wymieszaj z cukrem pudrem, wyłóż na masę serową i wstaw całość do nagrzanego do 150°C piekarnika. Piecz ok. 80 minut.
-
Krok 7
Po upieczeniu wystudź w uchylonym piekarniku a po wystudzeniu schłodź w lodówce przez ok. 2h.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-orzechowy-z-jagodami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze