1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Sernik z brzoskwiniami

Sernik z brzoskwiniami

sernik z brzoskwiniami w okrągłej formie - Wszystkiego Słodkiego
sernik z brzoskwiniami w okrągłej formie - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wielkanocne świętowanie nie może się udać bez ulubionego sernika! Najlepiej takiego na kruchym spodzie, z mnóstwem owoców i delikatną bezową pianką 🥰 

Sernik z brzoskwiniami🍑🍑🍑, któremu nikt się nie oprze - z dodatkiem najlepszej pasty waniliowej, która nadaje niepowtarzalny zapach i aromat. Dzięki śmietance masa sernikowa pozostaje idealnie kremowa 😋

Zachwyć się smakiem sernika z brzoskwiniami przy wielkanocnym stole w gronie najbliższych🌷🐇

 

Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z markami: Dr. Oetker, Bosch oraz Lurpak.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto do sernika z brzoskwiniami:

  • Krok 1

    Mąkę, zimne masło, cukier puder, żółtka i proszek do pieczenia umieśc w misie i zagnieć na jednolite ciasto.

    mąka, żółtka, cukier puder, masło klasyczne Lurpak,Robot kuchenny Bosch OptiMUM MUM9BX5S65
  • Krok 2

    Ciasto zawiń w folię spożywczą i włóż do zamrażarki na około 30-40 minut.

    W międzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 180°C.

    ciasto półkruche do sernika z brzoskwiniami
  • Krok 3

    Tortownicę o średnicy 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

    Na tarce zetrzyj około 2/3 schłodzonego ciasta na dno formy, dociśnij lekko.

    Wstaw do piekarnika i piecz około 20 minut do zarumienienia.

    ciasto półkruche starte na tarce na spód sernika
  • Tortownica z emaliowanym spodem

    Świetnej jakości tortownica z emaliowanym dnem to najlepsza forma do domowych wypieków. Swoim uniwersalnym zastosowaniem i trwałością będzie długo cieszyć każdego domowego cukiernika.

    Tortownica z emaliowanym spodem

Przygotowanie sernika:

  • Krok 4

    Twaróg, śmietankę, cukier, pastę waniliową i jajka wymieszaj na jednolitą masę.

    Na koniec ciągle mieszając wsypuj stopniowo budyń.

    masa serowa do sernika z brzoskwiniami, pasta waniliowa intense Dr. Oetkera w dużym opakowaniu, Robot kuchenny Bosch OptiMUM MUM9BX5S65
  • Krok 5

    Brzoskwinie odsącz z syropu i pokrój w kostkę.

    brzoskwinie pokrojone w kostkę do sernika z brzoskwiniami
  • Krok 6

    Masę sernikową wyłóż na wcześniej upieczony spód.

    Na masie rozłóż równomiernie kawałki brzoskwiń.

    kawałki brzoskwiń wyłożone na masę serową
  • Krok 7

    Białka ubij z cukrem na sztywną pianę.

    piana z białek ubita z cukrem na bezę, Robot kuchenny Bosch OptiMUM MUM9BX5S65
  • Krok 8

    Bezową pianę wyłóż równomiernie na brzoskwiniach.

    bezowa piana na masie serowej i kawałkach brzoskwiń
  • Krok 9

    Na wierzch zetrzyj pozostałą część ciasta.

    Wstaw sernik do nagrzanego piekarnika na poziom niżej od środkowego.

    Piecz około 60 minut.

    ciasto półkruche starte na tarce na wierzch sernika z brzoskwiniami
  • Krok 10

    Po upieczeniu zostaw sernik na około 15-20 minut w uchylonym piekarniku.

    Po tym czasie wyjmij go z piekarnika i odstaw do całkowitego wystudzenia.

    upieczony sernik z brzoskwiniami na kratce do studzenia Wilton
Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-z-brzoskwiniami-w-tortownicy

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej