Kremowy sernik anyżowy- Przepis
Serniki i ciasta z serem

Kremowy sernik anyżowy

Kremowy sernik anyżowy

  • 06:00
  • 12
  • Średni
06:00
12
Średni

Kremowy sernik anyżowy, to niecodzienna, świąteczna odsłona klasycznego przepisu. Sernik jest kremowy, a korzenny spód bardzo aromatyczny. <3 Sekretem ciasta jest dodanie do śmietanki wanilii i kilku gwiazdek anyżu... Możecie wyobrazić sobie ten zapach i smak? Tego po prostu trzeba spróbować. <3 Na wierzchu ciasta wykonałyśmy delikatną dekorację z anyżowych gwiazdek i laski wanilii, pomalowanych złotym pisakiem cukrowym. Świąteczny charakter podkreślają świerkowe gałązki.🎄 

Składniki

Spód:
  • 160 g ciasteczek korzennych
  • 80 g rozpuszczonego masła
Masa serowa:
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 500 g sera twarogowego
  • 250 serka śmietankowego typu philadephia
  • 250 g cukru
  • 5 jajek
Polewa:
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 20 g cukru pudru
Do dekoracji:
  • 2 gwiazdki anyżu
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • Pisak żelowy złoty Dr. Oetkera
Składniki
Spód:
  • 160 g ciasteczek korzennych
  • 80 g rozpuszczonego masła
Masa serowa:
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • 200 ml śmietanki 30%
  • 3 gwiazdki anyżu
  • 500 g sera twarogowego
  • 250 serka śmietankowego typu philadephia
  • 250 g cukru
  • 5 jajek
Polewa:
  • 200 ml kwaśnej śmietany 18%
  • 20 g cukru pudru
Do dekoracji:
  • 2 gwiazdki anyżu
  • Laska wanilii z Wysp Pacyfiku Dr. Oetkera
  • Pisak żelowy złoty Dr. Oetkera
Serniki i ciasta z serem ->

Przepisy z kategorii Serniki i ciasta z serem

Dr. Oetker poleca
02:00
20
Łatwy
Sernik Izaura
Wszystkiego słodkiego
02:00
24
Łatwy
Sernik królewski