Sernik z masłem orzechowym
Sernik z masłem orzechowym jest kremowy i delikatny, a wyraźna nuta orzechów nadaje mu wyjątkowości. Ciasto przygotowuje się bardzo prosto. To idealny przepis, gdy masz chęć na dobry sernik. :) Pamiętaj, że konsystencja sernika w dużej mierze zależy od rodzaju i jakości masła orzechowego, które wybierzesz. Polecam to składające się wyłącznie z orzechów, bez zbędnych dodatków. :)
❤️ Przy okazji sprawdź także nasze wskazówki, jak upiec idealny sernik.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie sernika z masłem orzechowym:
-
Krok 1
Piekarnik nagrzej do 160˚C. Formę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.
-
Krok 2
Jajka utrzyj z cukrem i cukrem wanilinowym do uzyskania puszystej masy. Cały czas miksując, na przemian dodawaj twaróg i masło orzechowe. Gdy masa będzie jednolita, dolej do niej śmietankę i zmiksuj do połączenia składników. Ciasto wylej do przygotowanej wcześniej formy. Posyp orzechami i kawałami czekolady.
-
Krok 3
Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 60 - 65 minut do momentu, aż sernik będzie ścięty.
-
Krok 4
Po upieczeniu sernik wystudź, a następnie wstaw do lodówki do schłodzenia.
-
Może się przydać
Rękawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera z pewnością ułatwi wyjmowanie gorących potraw i ciast z piekarnika, a przy tym pięknie się prezentuje. :)
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-i-ciasta-z-serem/sernik-z-maslem-orzechowym |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze