1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Sernik z masłem orzechowym

Sernik z masłem orzechowym

Marta Dmochowska - zdjęcie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Sernik z masłem orzechowym jest kremowy i delikatny, a wyraźna nuta orzechów nadaje mu wyjątkowości. Ciasto przygotowuje się bardzo prosto. To idealny przepis gdy masz chęć na dobry sernik. :) Pamiętajcie, że konsystencja sernika w dużej mierze zależy od rodzaju i jakości masła orzechowego, które wybierzecie. Polecam to składające się wyłącznie z orzechów, bez zbędnych dodatków. :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Piekarnik nagrzej do 160˚C. Formę o wymiarach 24 cm x 28 cm wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej masy. Cały czas miksując, na przemian dodawaj twaróg i masło orzechowe. Gdy masa będzie jednolita dolej do niej śmietankę i zmiksuj do połączenia składników. Ciasto wylej do przygotowanej wcześniej formy. Posyp orzechami i kawałami czekolady.

  • Krok 3

    Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez około 60-65 minut, do momentu aż sernik będzie ścięty.

  • Krok 4

    Po upieczeniu wystudź, a następnie wystudzony sernik wstaw do lodówki do schłodzenia.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej