Sernik na zimno z brzoskwiniami
Soczyste, słodkie brzoskwinie właśnie o tej porze roku smakują najlepiej! Wykorzystaj końcówkę lata i przygotuj najlepszy sernik na zimno z brzoskwiniami🍑🍑🍑
Najlepsze ciasto to szybkie ciasto - i w myśl tej zasady warto sięgnąć po przepis na sernik bez pieczenia. Spód z okrągłych biszkoptów i delikatna masa serowa z dodatkiem galaretki brzoskwiniowej i kawałków owoców. Wierzchnia warstwa to galaretka wypełniona dojrzałymi brzoskwiniami. Czy może być coś lepszego?
Zerknij na mój przepis na sernik na zimno z brzoskwiniami!
Przepis powstał w ramach współpracy reklamowej z marką Dr. Oetker oraz Bosch.
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Spód
-
Krok 1
Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłóż papierem do pieczenia. Boki posmaruj masłem i przyklej folię rantową.
Masa serowa
-
Krok 2
Galaretki rozpuść i odstaw do wystudzenia. Twaróg wyciągnij wcześniej z lodówki.
-
Krok 3
Brzoskwinie pokrój w kostkę.
-
Krok 4
Do twarogu przelej wystudzoną, jeszcze płynną galaretkę. Zmiksuj razem z kawałkami brzoskwiń.
-
Krok 5
Przelej na wyłożone biszkopty i odstaw do lodówki do stężenia.
-
Krok 6
Na górę wylej wierzchnią warstwę galaretki wymieszaną z pozostałymi brzoskwiniami. Odstaw do lodówki.
-
Krok 7
Przygotuj glazurę.
-
Krok 8
Ciasto udekoruj owocami i przy pomocy pędzelka posaruj glazurą.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/serniki-na-zimno/sernik-na-zimno-z-brzoskwiniami |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze