1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Szybkie/łatwe
  4. Biszkopty bez glutenu

Biszkopty bez glutenu

Podłużne biszkopty bez glutenu posypane cukrem pudrem położone na talerzyku
Podłużne biszkopty bez glutenu posypane cukrem pudrem położone na talerzyku
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 5 ocen

Z 5 składników w 25 minut można przygotować pyszne biszkopciki, w dodatku bezglutenowe! Poniżej znajdziesz przepis na biszkopty waniliowe, które idealnie sprawdzą się do kawy ☕ czy na słodkie śniadanie 🍽️ Możesz je również wykorzystać jako spód do niektórych ciast na zimno. Polecamy! 😍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Biszkopty bez glutenu:

  • Krok 1

    Blachę z piekarnika wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Piekarnik nagrzej do 180°C. Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z solą ,pod koniec dodaj łyżka po łyżce cukier cały czas miksując, do uzyskania lśniącej i sztywnej bezy. Pod koniec ubijania dodaj kolejno żółtka. Gdy masy się połączą dodaj budyń i delikatnie wymieszaj rózgą. Masę przełóż do rękawa cukierniczego z okrągłą końcówką i wyciskaj na blachę podłużne lub okrągłe ciastka zachowując odstępy.

  • Może się przydać

    Twój ulubiony deser z dzieciństwa teraz również w wersji bezglutenowej! Budyń waniliowy to idealna propozycja na podwieczorek dla całej rodziny. Aromat wanilii wprawi Cię w cudowny nastrój!

    Może się przydać
  • Krok 3

    Posyp je cukrem pudrem, poczekaj około 2 minuty aż cukier delikatnie się wchłonie, posyp ponownie.

  • Krok 4

    Wstaw biszkopty do nagrzanego piekarnika i piecz  10-12 minut aż ciastka się zarumienią. W tym czasie przygotuj kolejną blachę ciastek, piecz jak poprzednio.

    Przestudzone biszkopty bez glutenu są gotowe!

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/biszkopty-bez-glutenu-podluzne

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej