Torty

Tort serduszko

Tort serduszko

  • 02:00
  • 10
  • Średni
02:00
10
Średni

Tort serduszko to prosta, a zarazem efektowna propozycja, z którą poradzą sobie nawet początkujący amatorzy pieczenia. Kruche blaty-serca można przyrządzić dzień przed podaniem. Śmietankowym kremem i dodatkami dekorujemy w dniu podania. Moją wersję ciasta ozdobiłam owocami, kwiatami, miętą i bezikami.

Składniki

Kruche blaty:
  • 270 g mąki pszennej
  • 65 g mielonych migdałów
  • 65 g cukru pudru
  • 160 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru lub Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker
Krem:
  • 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru lub Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker
Dodatkowo:
  • owoce drobne do dekoracji: truskawki, maliny, jagody, porzeczki, borówki amerykańskie, czereśnie
  • małe beziki, słodkie posypki, świeże kwiaty do dekoracji
Składniki
Kruche blaty:
  • 270 g mąki pszennej
  • 65 g mielonych migdałów
  • 65 g cukru pudru
  • 160 g zimnego masła
  • 1 jajko
  • szczypta soli
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru lub Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker
Krem:
  • 500 ml dobrze schłodzonej śmietanki 30% lub 36%
  • 250 g serka mascarpone
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 1 łyżeczka Ekstraktu naturalnego Wanilia Bourbon z Madagaskaru lub Ekstraktu naturalnego Migdał z Maroka Dr. Oetker
Dodatkowo:
  • owoce drobne do dekoracji: truskawki, maliny, jagody, porzeczki, borówki amerykańskie, czereśnie
  • małe beziki, słodkie posypki, świeże kwiaty do dekoracji
Zobacz ten przepis na ws.pl
Torty ->

Przepisy z kategorii Torty

Wszystkiego słodkiego
06:00
12
Średni
Tort Kutia z makiem