1. Strona g艂贸wna
  2. Przepisy
  3. Babki i ciasta ucierane
  4. Ciasto ucierane z owocami

Ciasto ucierane z owocami

ciasto ucierane z owocami
Marta - zdj臋cie profilowe
Marta Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasto ucierane z owocami to klasyczne, proste i szybkie ciasto, które zasmakuje ka偶demu fanowi ciast z owocami! Lekkie, puszyste ciasto przygotowuj臋 w dniu, kiedy chc臋 je poda膰 - dzi臋ki temu, po domu rozchodzi si臋 pi臋kny zapach pieczonego ciasta :) Moja wersja ciasta zawiera maliny i borówki, ale b臋dzie doskona艂e tak偶e z dodatkiem innych owoców. Deser jest wprost wymarzony na leniwe, sierpniowe popo艂udnie. Gor膮co polecam przygotowanie ciasta ucieranego z ulubionymi owocami jeszcze dzi艣 :)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno艣ci
艁atwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Kruszonka:

  • Krok 1

    M膮k臋, cukier i pokrojone w kostk臋 mas艂o umie艣膰 w misie i zagnie膰 na kruszonk臋. Odstaw j膮 do lodówki.

Ciasto:

  • Krok 2

    Form臋 prostok膮tn膮 o wymiarach 24 cm x 28 cm wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzej do temperatury 170°C

  • Krok 3

    Mas艂o utrzyj z cukrem.

  • Krok 4

    M膮k臋, proszek do pieczenia i budy艅 艣mietankowy wymieszaj i przesiej.

  • Krok 5

    Do utartego mas艂a z cukrem stopniowo dodawaj jajka, ca艂y czas miksuj膮c.

  • Krok 6

    Nast臋pnie partiami dodawaj m膮k臋 i mieszaj na niskich obrotach.

  • Krok 7

    Ciasto prze艂ó偶 do formy. Umyte owoce oprósz delikatnie m膮k膮 i u艂ó偶 je na cie艣cie.

  • Krok 8

    Sch艂odzon膮 kruszonk膮 posyp ciasto i wstaw do piekarnika. Piecz przez oko艂o 45-50 minut, do suchego patyczka.


Oce艅 przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczeg贸lny dzie艅
Party
Cztery pory roku
Owocowe szale艅stwo
Inspiracje
Wi臋cej