Ciasto ucierane z owocami - Przepis
Babki i ciasta ucierane

Ciasto ucierane z owocami

Ciasto ucierane z owocami

  • 01:00
  • 16
  • Łatwy
01:00
16
Łatwy

Ciasto ucierane z owocami to klasyczne, proste i szybkie ciasto, które zasmakuje każdemu fanowi ciast z owocami! Lekkie, puszyste ciasto przygotowuję w dniu, kiedy chcę je podać - dzięki temu, po domu rozchodzi się piękny zapach pieczonego ciasta :) Moja wersja ciasta zawiera maliny i borówki, ale będzie doskonałe także z dodatkiem innych owoców. Deser jest wprost wymarzony na leniwe, sierpniowe popołudnie. Gorąco polecam przygotowanie ciasta ucieranego z ulubionymi owocami jeszcze dziś :)

Składniki

Kruszonka:
  • 125 g mąki pszennej
  • 60 g masła
  • 60 g cukru
Ciasto:
  • 170 g masła w temperaturze pokojowej
  • 180 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 Budyń o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 400 g różnych owoców (maliny, borówki, czarna porzeczka)
Składniki
Kruszonka:
  • 125 g mąki pszennej
  • 60 g masła
  • 60 g cukru
Ciasto:
  • 170 g masła w temperaturze pokojowej
  • 180 g cukru
  • 250 g mąki pszennej
  • 1,5 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 1 Budyń o smaku śmietankowym Dr. Oetkera
  • 2 jajka
  • szczypta soli
Dodatkowo:
  • 400 g różnych owoców (maliny, borówki, czarna porzeczka)
Babki i ciasta ucierane ->

Przepisy z kategorii Babki i ciasta ucierane

Wszystkiego słodkiego
01:00
20
Średni
Sękacz na blaszce