1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Bezowe serca

Bezowe serca

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Ciasteczka bezowe – kruche z zewnątrz i delikatne w środku. Przepis od serca dla bliskiej Ci osoby! Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Bezowe Serca:

  • Krok 1

    Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 110°C z funkcją termooobiegu. Do białek dodaj szczyptę soli i ubijaj do uzyskania gęstej, ale jeszcze nie sztywnej piany. Od tego momentu dodawaj do niej po jednej łyżce cukru (mniej więcej w odstępach półminutowych), cały czas ubijając - przez około 7 minut - aż masa będzie jednolita i błyszcząca.

    Białka w cukrem do ubicia
  • Krok 2

    Następnie przełóż ją do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 

    Białko w rękawie cukierniczym
  • Krok 3

    Wyciskaj na blaszkę ciastka w kształcie serc - płaska podstawa i wyższe brzegi. 

    Bezy w kształcie serc przed pieczeniem na blaszce
  • Krok 4

    Bezy wstaw do nagrzanego piekarnika i susz przez około 3 godziny. Gotowe bezy powinny być suche na całej powierzchni i bez kłopotu odchodzić od papieru. 

    Upieczone bezy w kształcie serc

Krem:

  • Krok 5

    Śmietankę przelej do wysokiego naczynia, dodaj ziarenka wanilii i cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Zmiksuj wszystko na najwyższych obrotach miksera na puszysty krem.

    Śmietanka, śmietan fix Dr. Oetkera, cukier puder i laska wanilii Dr. Oetkera
  • Krok 6

    Gotowy krem wyłóż na wystudzone bezy i podawaj z truskawkami. Możesz dodać też inne ulubione owoce.

    Upieczone bezy w kształcie serc udekorowane truskawkami

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej