1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Bezy
  4. Bezowe serca

Bezowe serca

bezowe serca z kremem waniliowym i truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
bezowe serca z kremem waniliowym i truskawkami - Wszystkiego Słodkiego
Zespół Wszystkiego Słodkiego - zdjęcie profilowe
Zespół Wszystkiego Słodkiego Autor Zaktualizowano:
5/5 1 ocena

❤️ Ciasteczka bezowe w kształcie serca ❤️ – kruche z zewnątrz i delikatne w środku. Przepis od serca dla bliskiej Ci osoby! Polecam! 

Chcesz zrobić idealną bezę? Sprawdź także naszą poradę: Jak dobrze ubić pianę z białek?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Masa na Bezowe serca:

  • Krok 1

    Dwie blachy z wyposażenia piekarnika wyłóż papierem do pieczenia. Piekarnik nagrzej do 110°C z funkcją termooobiegu. Do białek dodaj szczyptę soli i ubijaj do uzyskania gęstej, ale jeszcze nie sztywnej piany. Od tego momentu dodawaj do niej po jednej łyżce cukru (mniej więcej w odstępach półminutowych), cały czas ubijając - przez około 7 minut - aż masa będzie jednolita i błyszcząca.

    Białka z cukrem do ubicia
  • Krok 2

    Następnie masę na bezowe serca przełóż do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką. 

    Białko w rękawie cukierniczym z ozdobną końcówką
  • Może się przydać

    Ozdobne tylki marki Wilton pomogą Ci w stworzeniu pięknych dekoracji z kremu, masy oraz bitej śmietany.

    Może się przydać
  • Krok 3

    Wyciskaj na blaszkę ciastka w kształcie serc - tak, aby uzyskać płaską podstawę i wyższe brzegi. 

    Bezowe serca przed pieczeniem na blaszce
  • Krok 4

    Bezy wstaw do nagrzanego piekarnika i susz przez około 3 godziny. Gotowe bezy powinny być suche na całej powierzchni i bez problemu odchodzić od papieru. 

    Upieczone bezy w kształcie serc

Krem waniliowy:

  • Krok 5

    Śmietankę przelej do wysokiego naczynia, dodaj ziarenka wanilii i cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Zmiksuj wszystko na najwyższych obrotach miksera na puszysty krem.

    Śmietanka, śmietan fix Dr. Oetkera, cukier puder i laska wanilii Dr. Oetkera
  • Śmietan-fix Dr. Oetker

    Śmietan-fix Dr. Oetkera pomaga naturalnej bitej śmietanie na dłużej zachować stabilność, nie zmieniając przy tym jej konsystencji. Dzięki temu Twoje dekoracje będą piękne na dłużej!

    Śmietan-fix Dr. Oetker
  • Krok 6

    Gotowy krem wyłóż na wystudzone bezy i ozdób truskawkami. Możesz też dodać inne ulubione owoce.

    Upieczone bezowe serca udekorowane kremem i truskawkami

Porada:

Bezę możesz przygotować kilka dni wcześniej i przechowywać ją w suchym miejscu, a udekorować dopiero w dniu podania.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/bezy/bezowe-serca

Oceń przepis!



Komentarze



Start
Przepisy i okazje
Przepisy
Okazje
Inspiracje
Więcej