Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami - Przepis
Biszkopty i rolady

Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami

Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami

  • 04:00
  • 12
  • Łatwy
04:00
12
Łatwy

Ciasto cytrynowe z kremem budyniowym i borówkami jest lekkim deserem, który umili popołudnie. 

Składniki

Biszkopt cytrynowy:
  • 3 jajka
  • 80 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetker
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką cytryny Dr. Oetke
Poncz:
  • 50 ml wody
  • 50 ml soku z cytryny
Krem budyniowy:
  • 500 ml mleka
  • 1 Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetker
  • 200 g miękkiego masła
Dodatkowo:
  • 400 ml wody
  • 1 Galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetker
  • 500 g borówek
Składniki
Biszkopt cytrynowy:
  • 3 jajka
  • 80 g cukru
  • 60 g mąki pszennej
  • 60 g mąki ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetker
  • 2 łyżeczki Cukru ze skórką cytryny Dr. Oetke
Poncz:
  • 50 ml wody
  • 50 ml soku z cytryny
Krem budyniowy:
  • 500 ml mleka
  • 1 Krem do karpatki klasyczny Dr. Oetker
  • 200 g miękkiego masła
Dodatkowo:
  • 400 ml wody
  • 1 Galaretka krystaliczna o smaku truskawka-wanilia Dr. Oetker
  • 500 g borówek
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady