1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Ciasta kruche i tarty
  4. Tarta z malinami i kremem budyniowym

Tarta z malinami i kremem budyniowym

Tarta z malinami i kremem budyniowym
Tarta z malinami i kremem budyniowym
Dr. Oetker - zdj─Öcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
5/5 4 oceny

Tarta z malinami i kremem budyniowym ju┼╝ samym wygl─ůdem przywodzi na my┼Ťl zbli┼╝aj─ůce si─Ö, coraz cieplejsze dni! Dodatek tych ┼Ťwie┼╝ych owoców to jedna z najbardziej wdzi─Öcznych dekoracji s┼éodkich wypieków, a lekko kwaskowy smak malin idealnie komponuje si─Ö ze s┼éodycz─ů budyniowego nadzienia, wzbogaconego o pe┼én─ů aromatu past─Ö waniliow─ů.

Delikatne, kruche ciasto po brzegi wype┼énione aksamitn─ů, budyniow─ů mas─ů i ┼Ťwie┼╝ymi owocami - gwarantuj─Ö, ┼╝e zniknie z Twojej kuchni w mgnieniu oka. Przepis jest na tyle prosty i szybki, ┼╝e nie sprawi wi─Ökszego problemu w ferworze przed┼Ťwi─ůtecznych przygotowa┼ä, a tak┼╝e jest bezpiecznym wyborem na szybki podwieczorek dla rodziny czy przyjació┼é!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudno┼Ťci
Średni

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Sp├│d do tarty z malinami:

  • Krok 1

    Wszystkie sk┼éadniki na spód zagnie─ç szybko na jednolite ciasto. Zawi┼ä w foli─Ö spo┼╝ywcz─ů i od┼éó┼╝ do lodówki do ch┼éodzenia na 30 minut.

  • Krok 2

    W mi─Ödzyczasie nagrzej piekarnik do temperatury 190°C.

  • Krok 3

    Sch┼éodzone ciasto rozwa┼ékuj i wy┼éó┼╝ nim form─Ö do tarty. Nak┼éuj je widelcem.

  • Krok 4

    Ciasto wstaw do zamrażarki do schłodzenia na około 20 minut.

  • Krok 5

    Sch┼éodzon─ů tart─Ö wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz oko┼éo 25 minut do zrumienienia. Po upieczeniu wyci─ůgnij z piekarnika i odstaw do przestudzenia.

     

Krem budyniowy do tarty:

  • Krok 6

    Odlej ½ szklanki mleka i wymieszaj z budyniem. Pozosta┼ée mleko zagotuj z cukrem i past─ů z wanilii. Do gotuj─ůcego si─Ö mleka wlej rozmieszany wcze┼Ťniej budy┼ä i zagotuj do zg─Östnienia ci─ůgle mieszaj─ůc.

  • Pasta z wanilii Bourbon z Madagaskaru

    Powstaje z najbardziej szlachetnej wanilii Bourbon pochodz─ůcej z kr├│lestwa wanilii Madagaskaru.

  • Krok 7

    Ugotowany budy┼ä prze┼éó┼╝ do miseczki, przykryj foli─ů spo┼╝ywcz─ů tak aby dotyka┼éa budyniu i odstaw do wystudzenia.

  • Krok 8

    Mi─Ökkie mas┼éo utrzyj na jasn─ů mas─Ö, a nast─Öpnie dodawaj stopniowo budy┼ä stale miksuj─ůc, a┼╝ powstanie jednolity krem. Gotowy krem wy┼éó┼╝ na tarcie.

     

     

  • Krok 9

    Na wierzch wy┼éó┼╝ umyte i osuszone wcze┼Ťniej maliny. Tart─Ö sch┼éod┼║ w lodówce, przed podaniem oprósz cukrem pudrem.

  • Mo┼╝e si─Ö przyda─ç

    R─Ökawica kuchenna w stylu Retro od Dr. Oetkera b─Ödzie modnym dodatkiem w kuchni oraz u┼éatwi wyjmowanie gor─ůcych potraw z piekarnika.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/ciasta-kruche-i-tarty/tarta-z-malinami-i-kremem-budyniowym

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Wi─Öcej