Pieczywo

Grissini – włoskie chlebowe paluszki

Grissini – włoskie chlebowe paluszki

  • 01:00
  • 40
  • Łatwy
01:00
40
Łatwy

Grissini to włoskie chlebowe paluszki, doskonałe jako przystawka czy przekąska. :) Przygotować je możesz w wersji klasycznej bez dodatków lub urozmaicone ziołami czy przyprawami. Podawaj z ulubionymi dipami. Obowiązkowe na spotkania z przyjaciółmi. Miłego chrupania!

Składniki

Składniki:
  • 350 g mąki pszennej (ja użyłam chlebowej, typ 850)
  • 200 ml letniej wody
  • 50 ml oliwy lub oleju (ja użyłam oliwy, która została mi po zjedzeniu suszonych pomidorów) w zalewie) + oliwa do smarowania paluszków
  • 2 łyżeczki Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczki soli
Dodatkowo:
  • 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich lub 2 łyżeczki czosnku granulowanego
Składniki
Składniki:
  • 350 g mąki pszennej (ja użyłam chlebowej, typ 850)
  • 200 ml letniej wody
  • 50 ml oliwy lub oleju (ja użyłam oliwy, która została mi po zjedzeniu suszonych pomidorów) w zalewie) + oliwa do smarowania paluszków
  • 2 łyżeczki Drożdży suszonych instant Dr. Oetkera
  • 1 łyżeczka cukru
  • 1 łyżeczki soli
Dodatkowo:
  • 1-2 łyżeczki ziół prowansalskich lub 2 łyżeczki czosnku granulowanego
Zobacz ten przepis na ws.pl
Pieczywo ->

Przepisy z kategorii Pieczywo

Wszystkiego słodkiego
02:00
12
Średni
Chleb wieloziarnisty