Czeko-dżem wiśniowy
Czeko-dżem wiśniowy, czyli pyszna klasyka smaku. Co tu dużo pisać... to jedno z tych idealnych połączeń, które każdy łasuch uwielbia. Ja zdecydowanie jestem jednym z nich! :) W mojej spiżarce zawsze znajdzie się kilka słoiczków tego specjału! Przy okazji to też jeden z moich ulubionych, słodkich dodatków. Jeśli wolicie mniej słodkie dżemy, możecie dodać czekoladę z wyższą zawartością kakao. Polecamy go do świeżej bułeczki na śniadanie lub jako dodatek do obiadu na słodko. Skusicie się?
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudności
- Łatwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie czeko-dżemu z wiśniami:
-
Krok 1
Wiśnie umyj i wydryluj.
-
Krok 2
Umieść je w większym garnku, dodaj cukier, cukier z wanilią i ustaw na średniej mocy palnika.
-
Natalia poleca
Cukier z Wanilią Bourbon bez glutenu od Dr. Oetkera nada wypiekom i deserom niepowtarzalny waniliowy smak. Wzbogacony o dodatek ziarenek wanilii Bourbon, czyli najbardziej cenionego gatunku tej wspaniałej przyprawy. Idealny do ciast, deserów czy lodów przyda się w każdej kuchni.
-
Krok 3
Zagotuj i co jakiś czas mieszaj jeszcze przez ok. 2 h. Następnie rozdrobnij czekoladę (możesz to zrobić przy użyciu malaksera, zetrzeć na tarce lub po prostu posiekać nożem), zdejmij garnek z palnika, dodaj czekoladę i wymieszaj. Gorącą konfiturę przełóż do małych słoiczków, zakręć i odstaw do góry nogami, aż do zassania zakrętki i wystygnięcia konfitury.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/przetwory/czeko-dzem-wisniowy |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie dodał żadnych zdjęć, bądź pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze