1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Dżem wiśniowy z cynamonem i kardamonem

Dżem wiśniowy z cynamonem i kardamonem

Dżem wiśniowy z cynamonem i kardamonem na kromce chleba i w słoiku, z laskami cynamonu.
Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Dżem wiśniowy z cynamonem i kardamonem to  doskonała propozycja na każdą porę roku. Kwaśne wiśnie z nutą aromatycznych przypraw tworzą niepowtarzalny smak. Dżem świetnie sprawdzi jako dodatek do pysznej chałki na śniadanie, a także do ciast i deserów. Spróbujcie, a przekonacie się, że smak lata można zamknąć w słoiczku i delektować się nim przez cały rok ❤ Zapraszam do sprawdzenia niezawodnego przepisu na przepyszny dżem *.*


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Dżem:

  • Krok 1

    Wiśnie przełóż na sito i dokładnie wypestkuj.

    Wiśnie na sicie.
  • Krok 2

    Wypestkowane wiśnie wymieszaj z żelfixem, dodaj cynamon i kardamon. Postaw na palnik i cały czas mieszając doprowadź do wrzenia. Od momentu zagotowania dodaj cukier i gotuj jeszcze ok 2-3 minuty.

    Wydrylowane wiśnie w garnku wymieszane z żelfixem Dr. Oetkera. Obok miseczka z cynamonem i kardamonem.
  • Krok 3

    Gotowy dżem przelej do przygotowanych wcześniej słoiczków. Odstaw je do góry dnem na około 5 minut.

    Gotowy dżem w garnku.

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej