1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Dżem brzoskwiniowy z czarną porzeczką

Dżem brzoskwiniowy z czarną porzeczką

Natalia Kamrowska - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

W tym roku eksperymentuję z brzoskwiniami! :) Jak wiecie, przygotowywałam już tego lata dżemy brzoskwiniowe połączone z mango oraz malinami.Tym razem zapraszam na połączenie brzoskwini z czarną porzeczką. :) Dwa klasyczne smaki, zazwyczaj osobno, tutaj w jednym słoiczku. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Umyte obrane i wypestkowane brzoskwinie pokrój na małą kostkę i wrzuć do garnka, dodając do nich sok z cytryny. Porzeczki obierz z łodyżek i większych szypułek, umyj i dodaaj do brzoskwiń.

  • Krok 2

    Następnie owoce wymieszaj z Żelfixem i ustaw na średniej mocy palnika. Mieszając co chwilę, doprowadź do zagotowania.

  • Krok 3

    Następnie dodaj cukier, wymieszaj dokładnie i ponownie doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze przez około 3-4 minuty, mieszając co chwilę, aby dżem się nie przypalił.

  • Krok 4

    Jeśli na wierzchu powstanie piana, zbierz ją łyżką. Napełnij słoiki do pełna gorącym dżemem. Natychmiast zakręć i ustaw dnem do góry, aby wieczka się zassały.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej