Konfitura żurawinowa - Przepis
Przetwory

Konfitura żurawinowa

Konfitura żurawinowa

  • 01:00
  • 5
  • Łatwy
01:00
5
Łatwy

Jeden z najwspanialszych owoców do zimowych przetworów – aromatyczna żurawina. Domowa konfitura z niej będzie wspaniałym dodatkiem do ciast, ciastek, rogalików i pieczywa. Polecam!

Składniki

Składniki:
  • 1 kg żurawiny (może być świeża lub mrożona, dzięki mrożeniu traci nieco goryczy)
  • 2 szklanki wody
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 Żelfix 3:1 Dr. Oetkera
  • 350 g cukru
Składniki
Składniki:
  • 1 kg żurawiny (może być świeża lub mrożona, dzięki mrożeniu traci nieco goryczy)
  • 2 szklanki wody
  • Sok z 1 cytryny
  • 1 Żelfix 3:1 Dr. Oetkera
  • 350 g cukru
Przetwory ->

Przepisy z kategorii Przetwory