1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Dżem brzoskwiniowy

Dżem brzoskwiniowy

dżem brzoskwiniowy z kawałkami brzoskwiń
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Dżem brzoskwiniowyidealny dodatek do naleśników czy omletów. W sezonie przygotowuję kilkanaście słoiczków dżemu na czas jesienno-zimowy. :) Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Słoiczki do dżemu dokładnie umyj, po czym sparz wrzątkiem i wytrzyj do sucha.

  • Krok 2

    Brzoskwinie umyj, obrierz ze skórki i wypestkuj. Pokrój na 0,5 cm kawałki.

  • Krok 3

    Owoce przełóż do garnka i wymieszaj dokładnie z żelfixem. Ciągle mieszając, zagotuj. Po zagotowaniu dodaj cukier i gotuj jeszcze około 2-3.

  • Krok 4

    Gorący dżem od razu przełóż do przygotowanych słoiczków, szczelnie zamknij i na około 5 minut odłóż do góry dnem.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej