1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Konfitura malinowo – czereśniowa

Konfitura malinowo – czereśniowa

Teresa  - zdjęcie profilowe
Teresa Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Wyjątkowo smaczna i prosta konfitura malinowo - czereśniowa. Spróbuj najbliższym sezonie.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Owoce dokładnie umyj, czereśnie wpestkuj. Owoce przełóż do garnka, dodaj Żelfix, zagotuj ciągle mieszając.

  • Krok 2

    Następnie dodaj cukier i gotuj jeszcze przez minutę ciągle mieszając. Na końcu dodaj sok wyciśnięty z połowy cytryny i wmieszaj go do konfitury. Zdejmij z ognia i mieszaj do zaniku piany.

  • Krok 3

    Gorącą konfiturę nałóż do słoików (do pełna) i szczelnie zamknij. Słoiki odłóż na około 10 minut do góry dnem.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej