Bu艂ki na proszku do pieczenia



Szukasz szybkiego przepisu na domowe pieczywo? Przygotowanie pszennych bu艂eczek z dodatkiem proszku do pieczenia jest dziecinnie proste i ekspresowe! Mimo, 偶e nie zawieraj膮 dro偶d偶y s膮 mi臋kkie i puszyste, a ich 艣wie偶y aromat zawsze napawa dobrym humorem.
Pami臋taj - najlepiej smakuj膮 zaraz po upieczeniu. 馃オ
- Czas potrzebny na przygotowanie przepisu
- Poziom trudno艣ci
- 艁atwy
Przygotowanie | Pieczenie | Spoczynkowy |
---|---|---|
|
|
|
Przygotowanie ciasta na bu艂ki:
-
Krok 1
W misce wymieszaj m膮k臋 pszenn膮, proszek do pieczenia, 艂y偶eczk臋 soli i szczypt臋 cukru.
-
Proszek do pieczenia 30 g
Proszek do pieczenia Backin Dr. Oetkera to gwarancja wspania艂ego wyro艣ni臋cia i spulchnienia Twoich wypiek贸w. Podw贸jna porcja wystarcza na 1 kg m膮ki.
-
Krok 2
Nast臋pnie dodaj wod臋 i wyrób za pomoc膮 miksera. Na koniec wlej cienkim strumieniem oliw臋 i zmiksuj.
-
Krok 3
Piekarnik rozgrzej do 200°C, a blach臋 z wyposa偶enia piekarnika wy艂ó偶 papierem do pieczenia. Ciasto podziel na 6 cz臋艣ci.
-
Krok 4
Z ka偶dego kawa艂ka uformuj bu艂eczk臋 i prze艂ó偶 j膮 na blach臋 wy艂o偶on膮 papierem do pieczenia.
-
Krok 5
Bu艂eczki przetnij delikatnie na krzy偶. Posmaruj napojem sojowym lub mlekiem i posyp sezamem.
-
Krok 6
Bu艂ki wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25 minut. Upieczone, pozostaw na kratce do wystudzenia.
Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/szybkie-latwe/szybkie-bulki-na-proszku-do-pieczenia |
Przepis w Waszym wykonaniu
Obecnie nikt nie doda艂 偶adnych zdj臋膰, b膮d藕 pierwszy! :)
1 / 0
Komentarze