Biszkopty i rolady

Biszkopt

Biszkopt

  • 00:50
  • 12
  • Średni
00:50
12
Średni

Klasyczny, waniliowy biszkopt w okrągłym kształcie. Puszysty i lekki, idealny do tortów a jeśli przygotujesz go w prostokątnej formie sprawdzi się świetnie do ciast przekładanych.

Prosty, sprawdzony przepis. Wypróbuj!

Składniki

Biszkopt:
  • 5 jajek rozm. L (osobno białka i żółtka)
  • 170 g cukru drobnego
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • 120 g mąki pszennej
  • 40 g skrobii ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Składniki
Biszkopt:
  • 5 jajek rozm. L (osobno białka i żółtka)
  • 170 g cukru drobnego
  • 1 łyżeczka Cukru z wanilią Dr. Oetkera
  • 120 g mąki pszennej
  • 40 g skrobii ziemniaczanej
  • 1/2 łyżeczki Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
Zobacz ten przepis na ws.pl
Biszkopty i rolady ->

Przepisy z kategorii Biszkopty i rolady