Ciasta przekładane

Pijana śliwka

Pijana śliwka

  • 06:00
  • 0
  • Łatwy
06:00
0
Łatwy

"Pijana śliwka" - to idealny przepis na zbliżające się Andrzejki! Ciasto w wersji dla dorosłych zaskoczy pozytywnie Twoich gości. Puszysty biszkopt, nasączony sokiem ze śliwek i rumem oraz delikatny krem budyniowy idealnie ze sobą współgrają. Smakuje wybornie i prezentuje się z gracją! Nie można przestać go jeść. Polecam!

Składniki

Śliwki:
  • 400 g suszonych śliwek
  • 200 ml rumu
Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 50 ml oleju
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 łyżki kakao
Do nasączenia:
  • 50 ml rumu
Krem budyniowy:
  • 600 ml mleka
  • 2 Budynie o smaku waniliowym Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
Polewa:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 ml śmietanki 30%
Składniki
Śliwki:
  • 400 g suszonych śliwek
  • 200 ml rumu
Biszkopt:
  • 5 jajek
  • 150 g cukru
  • 50 ml oleju
  • 100 g mąki pszennej
  • 50 g mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka Proszku do pieczenia Dr. Oetkera
  • 3 łyżki kakao
Do nasączenia:
  • 50 ml rumu
Krem budyniowy:
  • 600 ml mleka
  • 2 Budynie o smaku waniliowym Dr. Oetkera
  • 75 g cukru
  • 100 g masła o temperaturze pokojowej
Polewa:
  • 100 g czekolady gorzkiej
  • 100 ml śmietanki 30%
Zobacz ten przepis na ws.pl
Ciasta przekładane ->

Przepisy z kategorii Ciasta przekładane

Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Wiśniowa fantazja
Wszystkiego słodkiego
06:00
16
Łatwy
Chałwowiec
Wszystkiego słodkiego
04:00
24
Średni
Brzoskwiniowa chmurka