1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Truskawkowy dżem z białą czekoladą

Truskawkowy dżem z białą czekoladą

dżem truskawkowy z białą czekoladą
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Pyszny, domowy dżem ze świeżych truskawek z dodatkiem białej czekolady. Wyjątkowa odmiana klasycznego dżemu truskawkowego. Wypróbuj na śniadanie lub do przekładania ciast. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Przed przygotowaniem dżemu wyparz i osusz dokładnie słoiczki. Białą czekoladę zetrzyj na tarce.

  • Krok 2

    Truskawki umyj, usuń szypułki. Odmierz kilogram, pokrój je na kawałki i umieść w garnku. Następnie dodaj żelfix, wymieszaj i ustaw na palniku kuchenki.

  • Krok 3

    Całość zagotuj, mieszając od czasu do czasu. Po zagotowaniu dodaj cukier, wymieszaj i gotuj jeszcze około 3 minuty. Mieszaj co jakiś czas aby uniknąć przypalenia dżemu.

  • Krok 4

    Dżem zdejmij z palnika, wsyp białą czekoladę i mieszaj do czasu, aż się rozpuści.

  • Krok 5

    Gotowy dżem przelej do słoiczków, szczelnie zamknij i odstaw na pół godziny do góry dnem.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej