1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Dżem rabarbarowy z imbirem

Dżem rabarbarowy z imbirem

dżem rabarbarowy z imbirem na śniadanie,chleb, masło, kawa, truskawki Wszystkiego Słodkiego
Natalia - zdjęcie profilowe
Natalia Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Do naleśników, herbaty w chłodny jesienny wieczór lub jako dodatek do domowego ciasta! Dżem rabarbarowy z dodatkiem imbiru rozgrzeje Twoje serce i stanie się słodkim faworytem wielbicieli niesztampowych połączeń!  😍


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Dżem:

  • Krok 1

    Rabarbar umyj i pokrój na kawałki o wielkości około 1 cm.

    Do garnka włóż pokrojony rabarbar, dodaj wodę i obrany, starty na tarce imbir a następnie wymieszaj z żelfixem. 

    Ustaw na średniej mocy palnika i podgrzewaj kilka minut, co jakiś czas mieszając aż rabarbar nieco zmięknie.

    rabarbar, imbir świeży, żelfix 2:1
  • Krok 2

    Dodaj sok z cytryny oraz cukier,wymieszaj i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj jeszcze około 2-3 minuty.

    rabarbar podgotowany z żelfixem, płyta indukcyjna Bosch
  • Krok 3

    Gotowy dżem nakładaj do czystych słoiczków, szczelnie zamknij i odstaw do góry dnem na około 15 minut. 

    słoiczki z dżemem rabarbarowym z imbirem

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej