1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Konfitura z czerwonych pomarańczy

Konfitura z czerwonych pomarańczy

Magda Winnicka - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Czerwone pomarańcze są naprawdę soczyste i słodkie. Ich smak warto zachować na dłużej. Konfiturę już następnego dnia wykorzystałam do mojego wypieku. Już dawno tak pozytywnie nie zaskoczyło mnie połączenie smaków i to, jak idealnie się ze sobą skomponowały (a piekę na co dzień i rzadko mnie coś zaskakuje :)). Dlatego już dziś szczerze zachęcam Cię do wypróbowania konfitury na migdałowo-czekoladowym mazurku wielkanocnym oraz w innych wypiekach. ;)


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Pomarańcze starannie obierz nożykiem, pozbywając się wszystkich skórek. Jest to dość pracochłonne, ale naprawdę warto.

  • Krok 2

    Sam miąższ pokrój na kawałki i usuń z niego pestki. Odważ, by łącznie z sokiem miał kilogram.

  • Krok 3

    Owoce przełóż do garnka, wymieszaj z cukrem żelującym i zagotuj. Pod koniec łyżką usuń pianę.

  • Krok 4

    Po 3 minutach przelej do słoiczków i odstaw na kwadrans do góry dnem.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej