Konfitura z czerwonych pomarańczy - Przepis
Przetwory

Konfitura z czerwonych pomarańczy

Konfitura z czerwonych pomarańczy

  • 01:00
  • 6
  • Łatwy
01:00
6
Łatwy

Czerwone pomarańcze są naprawdę soczyste i słodkie. Ich smak warto zachować na dłużej. Konfiturę już następnego dnia wykorzystałam do mojego wypieku. Już dawno tak pozytywnie nie zaskoczyło mnie połączenie smaków i to, jak idealnie się ze sobą skomponowały (a piekę na co dzień i rzadko mnie coś zaskakuje :)). Dlatego już dziś szczerze zachęcam Cię do wypróbowania konfitury na migdałowo-czekoladowym mazurku wielkanocnym oraz w innych wypiekach. ;)

Składniki

Składniki:
  • 1,5 kg czerwonych pomarańczy
  • 1 Cukier żelujący 2:1 Dr. Oetkera
Składniki
Składniki:
  • 1,5 kg czerwonych pomarańczy
  • 1 Cukier żelujący 2:1 Dr. Oetkera
Przetwory ->

Przepisy z kategorii Przetwory

Wszystkiego słodkiego
01:00
5
Łatwy
Dżem morelowy