Gładki dżem jagodowy - Przepis
Przetwory

Gładki dżem jagodowy

Gładki dżem jagodowy

  • 00:30
  • 5
  • Łatwy
00:30
5
Łatwy

Gładki dżem jagodowy to moja propozycja na zatrzymanie smaku świeżych, letnich jagód na dłużej! Uwielbiam jesienią lub zimą otworzyć słoiczek z własnym dżemem i przenieść się smakiem i zapachem do lata. Gładki dżem jest bardzo uniwersalny, pasuje do większości słodkich posiłków. Ja najbardziej lubię rozsmarować solidną porcję dżemu jagodowego na świeżej bułce z masłem.. :) Świetnie sprawdza się też jako dodatek do budyniu albo na ciepłym toście z masłem orzechowym :) Dżem robi się naprawdę szybko i prosto, a przyjemność z przygotowania własnego dżemu jest ogromna! Spróbujcie, polecam :)  

Składniki

Składniki:
  • 1 kg jagód
  • 1 Żelfix 3:1 Dr. Oetkera
  • 350 g cukru
Składniki
Składniki:
  • 1 kg jagód
  • 1 Żelfix 3:1 Dr. Oetkera
  • 350 g cukru
Zobacz ten przepis na ws.pl
Przetwory ->

Przepisy z kategorii Przetwory

Wszystkiego słodkiego
00:10
1
Łatwy
Ekstrakt waniliowy