1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Serniki i ciasta z serem
  4. Sernik z owocami

Sernik z owocami

Magda - zdjęcie profilowe
Magda Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Sernik jest jednym z najbardziej popularnych i lubianych wypieków. Śmiało mogę stwierdzić, że to klasyk wśród ciast. Letnia wersja z owocami na wierzchu na pewno będzie Ci smakować. Polecam!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Spód:

  • Krok 1

    Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj masłem, dno wyłóż papierem do pieczenia.

  • Krok 2

    Herbatniki pokrusz na piasek, dodaj kakao i wymieszaj z roztopionym masłem. 

  • Krok 3

    Ciasteczkową masą wyłóż dno przygotowanej wcześniej tortownicy, dociśnij i wyrównaj. Wstaw do lodówki na czas przygotowania masy.

Masa serowa:

  • Krok 4

    Piekarnik nagrzej do 170°C. Twaróg przełóż do miski, dodaj cukier i cukier wanilinowy, utrzyj do połączenia składników.

  • Krok 5

    Dodałam budyń i ekstrakt. Miksuj na wolnych obrotach, aż masa będzie gładka.

  • Krok 6

    Następnie wbijaj po jednym jajku, miksując po każdym dodaniu. Całość miksuj tylko do momentu, aż masa będzie jednolita.

  • Krok 7

    Masę wylej na schłodzony spód, na wierzch wyłóż owoce i wysyp migdały. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 85-90 minut, aż masa stężeje.

  • Krok 8

    Wyłącz piekarnik, po 15 minutach uchyl drzwiczki i zostaw sernik w piekarniku do ostygnięcia. Ostudzony sernik schłodź jeszcze przez kilka godzin w lodówce.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej