Klasyczna szarlotka z konfiturą z czerwonej porzeczki - Przepis
Szarlotki i ciasta z jabłkami

Klasyczna szarlotka z konfiturą z czerwonej porzeczki

Klasyczna szarlotka z konfiturą z czerwonej porzeczki

  • 02:00
  • 24
  • Łatwy
02:00
24
Łatwy

Szarlotka – delikatne kruche ciasto z jabłkami i cynamonem, delikatnie złamane warstwą czerwonych porzeczek. Przepis prosty, klasyczny, ale jakże pyszny!

Składniki

Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 120 g masła
  • 60 g smalcu
  • 60 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
Nadzienie:
  • 2 kg jabłek
  • Sok z 1 cytryny
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 3-4 łyżki gładkiego dżemu z czerwonych porzeczek
  • Cukier puder do oprószenia
Składniki
Ciasto:
  • 300 g mąki
  • 120 g masła
  • 60 g smalcu
  • 60 g cukru pudru
  • 1 żółtko
  • 1 opakowanie Cukru wanilinowego 8 g Dr. Oetkera
Nadzienie:
  • 2 kg jabłek
  • Sok z 1 cytryny
  • 4-5 łyżek cukru
  • 1/2 łyżeczki Cynamonu mielonego z Indonezji Dr. Oetkera
Dodatkowo:
  • 3-4 łyżki gładkiego dżemu z czerwonych porzeczek
  • Cukier puder do oprószenia
Szarlotki i ciasta z jabłkami ->

Przepisy z kategorii Szarlotki i ciasta z jabłkami