1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Babki i ciasta ucierane
  4. Zajączek wielkanocny

Zajączek wielkanocny

zajączek wielkanocny udekorowany lukrem
Teresa - zdjęcie profilowe
Teresa Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Słodki Zajączek idealnie nadaje się na wielkanocny stół. Bedzie wyglądał wyjątkowo w koszyczku wielkanocnym.


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Ciasto:

  • Krok 1

    Wszystkie składniki wsyp do miski i zmiksuj na gładką masę.

  • Krok 2

    Formę w kształcie zajączka starannie wysmaruj masłem. Przełóż ciasto do formy, wyrównaj. Foremkę ustaw na blasze z wyposażenia piekarnika. Wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz około 35 minut (w zależności od wielkości formy) w temperaturze 175°C.

  • Krok 3

    Wystaw formę z piekarnika i pozostaw na 10 minut, po upływie tego czasu wyciągnij ostrożnie zajączka z formy. Odstaw do wystudzenia.

  • Krok 4

    Aby zajączek mógł stać odkrój równo dół ciasta.

  • Krok 5

    Wystudzonego zajączka udekoruj.


Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej