1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Konfitura wiśniowa z migdałami

Konfitura wiśniowa z migdałami

Teresa  - zdjęcie profilowe
Teresa Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Lato to najlepszy moment na wykorzystanie darów natury i zebranie zapasów na całą zimę. Dlatego polecam Ci przepis jak zrobić konfiturę wiśniową z migdałami. Pyszna, spróbuj!


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy
  • Krok 1

    Wiśnie umyj, usuń pestki, i wsyp je do garnka.

  • Krok 2

    Następnie upraż migdały na suchej patelni. Kiedy mają już piękny kolor zacznij gotować wiśnie.

  • Krok 3

    Do garnka z owocami wsyp cukier żelujący, doprowadź do wrzenia i gotuj przez 3 minuty.

  • Krok 4

    Wyłącz palnik i dodaj uprażone wcześniej migdały. Całość mieszaj tak długo, aż zniknie cała piana, jeśli trochę piany zostanie usuń ją łyżką.

  • Krok 5

    Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoików, odstaw je na ok 15 min do góry dnem.


Oceń przepis!





Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Party
Szczególny dzień
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej