1. Strona główna
  2. Przepisy
  3. Przetwory
  4. Konfitura wiśniowa z migdałami

Konfitura wiśniowa z migdałami

konfitura wiśniowa z migdałami w słoiczkach - Wszystkiego Słodkiego
konfitura wiśniowa z migdałami w słoiczkach - Wszystkiego Słodkiego
Dr. Oetker - zdjęcie profilowe
Dr. Oetker Autor Zaktualizowano:
0/5 0 ocen

Lato to najlepszy moment na wykorzystanie darów natury i zebranie zapasów na całą zimę. Dlatego polecam Ci przepis na nietuzinkową konfiturę wiśniową z migdałami. Pyszna, spróbuj! 🍒

Lubisz robić przetwory? Zobacz nasze poradniki:

🍒 Jak pasteryzować słoiki? 3 sposoby na pasteryzację przetworów

🍒 Pasteryzacja słoików w piekarniku - jak to zrobić dobrze? Wskazówki

🍒 Żelfix - czym jest i jak go używać?


Czas potrzebny na przygotowanie przepisu


Poziom trudności
Łatwy

Przygotowanie Pieczenie Spoczynkowy

Przygotowanie konfitury wiśniowej z migdałami:

  • Krok 1

    Wiśnie umyj, usuń pestki i przesyp owoce do garnka. Migdały upraż na suchej patelni do zrumienienia.

  • Krok 2

    Do wiśni dodaj Żelfix i dokładnie wymieszaj. Podgrzej do zagotowania, co jakiś czas mieszając. Dodaj podprażone migdały.

  • Żelfix 3:1 Dr. Oetker

    Dzięki Żelfixowi 3:1 od Dr. Oetkera możesz przygotować swoje ulubione konfitury dodając znacznie mniej cukru! Naturalna pektyna owocowa to gwarancja odpowiedniej konsystencji przetworów. Zapobiega też powstawaniu pleśni.

  • Krok 3

    Następnie wsyp cukier i gotuj jeszcze przez 3 minuty.

  • Krok 4

    Całość mieszaj tak długo, aż zniknie cała piana. Jeśli trochę piany zostanie, usuń ją łyżką.

  • Krok 5

    Gotową konfiturę przełóż do wyparzonych słoików, zakręć i odstaw na ok. 15 minut do góry dnem.

Zobacz ten przepis na WS.pl


Link do przepisu: https://wszystkiegoslodkiego.pl/przepisy/przetwory/konfitura-wisniowa-z-migdalami

Oceń przepis!



Komentarze



Start Sklep
Przepisy i okazje
Przepisy
Ciasta
Torty i bezy
Drobne wypieki
Ciasta alternatywne
Inne
Desery
Okazje
Szczególny dzień
Party
Cztery pory roku
Owocowe szaleństwo
Inspiracje
Więcej